Åbent-vand Underviserprøven - vandsikkerhed ved åbent vand aktiviteter

Åbent-vand underviserprøven er den oplagte prøve, hvis du, som vejleder eller underviser, gennemfører åbent vand aktiviteter, og gerne vil have styr på vandsikkerheden.

Hvem henvender åbent-vand underviserprøven sig til?

Lærere, Pædagoger, Instruktører og andre som har ansvaret for bade- og vandsikkerhed ved åbent-vand, samt udøvere af åbent-vand aktiviteter, som gerne vil have større kendskab til vandsikkerhed.

 

Hvilke aktiviteter kan prøven anvendes ved?

Prøven kan fx anvendes i forbindelse med:

  • Windsurfing
  • Kitesurfing
  • Stand up paddle (SUP) boarding
  • Kano/kajak
  • Åbent-vand svømning/triathlon
  • Andre åbent-vand aktiviteter, vil også kunne øge vandsikkerheden med en åbent-vand underviseprøve.

Kontakt Livredderklub Midtjylland for vejledning omkring prøver og vandsikkerhed.

Hvor kan åbent-vand underviserprøven benyttes?

Der er i princippet ingen grænser for, hvor prøven kan benyttes, men oplagte steder er Folkeskolen, Ungdomsskolen, Efterskoler,  Ungdomsklubber, Fritidsklubber og idrætsforeninger som jævnligt udfører aktiviteter i åbent vand.

Udføres der kun sporadiske aktiviteter, kan du også vælge at hyre Livredderklub Midtjylland til at levere livreddere til enkelte lejligheder. Læs mere under livredder til dit event.

åbent-vand underviserprøven i Livredderklub Midtjylland

Vi kan både undervise i de nødvendige elementer for at blive klar til åbent-vand underviserprøven, samt  gennemføre prøver. Vi er certificeret af Dansk Svømmeunion til at udstede bevis på bestået åbent-vand underviserprøve.

De nødvendige elementer for at blive klar til åbent-vand underviserprøven kan være førstehjælp, den praktiske udførsel af prøven samt det teoretiske grundlag

Vore instruktører har alle erfaring med livredderopgaver/vandsikkerhed i forbindelse med aktiviteter i åbent vand. Dommerne som forestår prøverne er uddannet og certificeret af TrygFonden Kystlivredning / Dansk Svømmeunion.

Hvordan består jeg åbent-vand underviserprøven?

Du kan aflægge aflægge prøven fra der år du fylder 17 år. Det er desuden et krav, at du har et gyldigt førstehjælpsbevis, omfattende førstehjælp ved hjertestop.

Hvis du ikke allerede har et gyldigt førstehjælpsbevis, kan du kontakte Livredderklub Midtjylland for den nødvendige undervisning.

Når alder og førstehjælp er på plads, kan du i princippet gå til prøve. Vi anbefaler dog altid at øve prøvens elementer igennem, inden du gør forsøget med en livredderdommer.

Du kan enten vælge selv at øve op til prøven (hent vores prøvebeskrivelse), eller du kan bestille undervisning hos os. Når du bestiller undervisning hos os, medbringer vi det nødvendige udstyr til at gennemføre prøven.

Udstyrliste, åbent-vand underviserprøven:

  • Rescue board
  • Livreddertorpedo
  • Redningskrans
  • Førstehjælpsdukke

Prøvebeskrivelse, åbent-vand underviserprøven

Åbent vand underviserprøven - beskrivelse